Jak správně na French press?

Ruční kávovar French press je jedním z celosvětově nejpoužívanějších kávovarů. Stvořil ho v roce 1929 Ital, pan Attilio Calmani. French press vyniká svojí jednoduchostí a snadnou údržbou. Celý kávovar sestává nejčastěji ze skleněné nádoby (může být i dvouvrstvá nerezová) a pístu s jemným sítkem, které zamezuje pronikání mleté kávy do připravené kávy. Příprava kávy je velmi jednoduchá, je ale dobré mít na paměti pár jednoduchých pravidel.

1) Káva pro přípravu ve french pressu musí být velmi nahrubo namletá, aby nedocházelo k nežádoucímu pronikání sedliny do připravené kávy.
2) Teplota vody by měla být v rozmezí 93-96°C. Při vyšší teplotě se bude káva přepalovat. 
3) Kávu je dobré pro lepší extrakci zalít malým množství horké vody a nechat cca 30 vteřin spařit.
4) Pro optimální výsledek nechte po celkovém zalití extrahovat 3,5-4 minuty.

 

Komentáře

Zajímá Vás toto téma a chcete k němu něco napsat? Neváhejte a komentujte.

Odesláním recenze souhlasíte s podmínkami pro vkládání příspěvků na stránky
Přihlášení k účtu
Měna

Akceptujeme online platby

 

 

Naše internetové stránky používají pro zlepšení uživatelského zážitku soubory cookies. Více informací.

© 2006-2017 COFFEEANDTEA s.r.o. · všechna práva vyhrazena

+420 222 221 532, info@coffeeandtea.cz

na střed

nahoru

Nahrávám